top of page

case

hoe zorgen we dat de groente- en fruitsector relevant is over 10 jaar?

_MG_4432.jpg
_MG_4585.jpg
_MG_4706.jpg

Markt Match

Design thinking - facilitators - innovatie denktank

De wereldwijde groente- en fruitbranche innoveert continu en de nieuwe generatie consumeert duidelijk anders dan de huidige. Door de krachten van deze nieuwe generatie en de huidige bedrijven te bundelen is het mogelijk om echt te innoveren.

 

We Are The Curious ging daarom twee dagen lang met jongeren aan de slag om oplossingen te vinden op uitdagende challenges in de voedselsector.  

We bedachten oplossingen over vraagstukken als: 

Foodwaste

"Met zijn allen gooien we miljarden kilo’s voedsel weg, food waste. Voedsel dat vaak nog prima te eten zou zijn. Food waste vindt plaats over de hele keten, van boeren tot transporteurs, van fabrieken tot winkels, restaurants en evenementen. En uiteindelijk gooien wijzelf als consumenten ook behoorlijk wat eten weg. De gemiddelde Europeaan gooit gemiddeld per jaar 100 kilo aan voedsel weg. Groente en fruit wordt te vaak afgedaan als afval omdat het niet voldoet aan een bepaalde standaard, er teveel van is, het is gaan rotten, op de verkeerde plek is of de winkels verkeerd hebben ingekocht. Zonde, maar niets aan te doen. Toch? "

Markt Match is een initiatief van Rotterdam Food Cluster. Voor meer info check:

www.marktmatchrotterdam.nl

 

bottom of page