Curious School

Wij trainen de skills van de 21e eeuw.

"De soft skills van vroeger zijn de hard skills van de toekomst."

 

onze trainingen

Pitch like a pro


Overtuig anderen met jouw verhaal.
"Na deze pitch training kom jij overal goed uit de verf" Wat denk jij als je dit leest? Een nietszeggend statement toch? Een pitch is meer dan het geven van zo’n plat verkooppraatje. Het is het vertellen van een oprecht verhaal dat nieuwsgierigheid opwekt. Alleen zo kun je mensen overtuigen en aan je binden. Pitchen doe je vaker dan je denkt: van collega's meekrijgen tijdens een vergadering tot je persoonlijke pitch op een verjaardag. In deze training leer je hoe een sterke pitch is opgebouwd en leer je pitchen door het te doen.
Denk outside the box


Doorbreek vastgeroeste denkpatronen en leer je brein op een andere manier te kijken. Creativiteit is niet weggelegd voor de lucky few. Wij geloven dat iedereen creatief is.
Helaas zijn er veel factoren waardoor creativiteit geremd wordt zoals zelf-kritiek, oordeel van anderen en stress.
Met de juiste mindset kun je deze blokkades wegnemen zodat jij je volle creatieve potentie kunt benutten en zo creativiteit een vaste plek kunt geven in je dagelijkse werk.
Kunst van het vragen stellen


Mensen hebben liever antwoorden dan vragen. Vragen roepen twijfel op, waar antwoorden zekerheid geven. Dat is zonde. Antwoorden zetten een punt, vragen hebben juist de kracht om aan te zetten tot beweging en actie. De meest impactvolle uitvindingen zijn begonnen met het stellen van een simpele vraag: 'wat als?' De kunst van het vragenstellen beheersen is daarom een essentiële vaardigheid op de werkvloer. Waar hebben mensen het nu echt over? Wat drijft ze? Wat drijft onze klanten?
De kracht van storytelling


Leer impact maken met jouw verhaal door gebruik van storytelling. De kunst van het vertellen van een verhaal kan mensen raken en motiveren en daarmee innovatie versnellen. Al eeuwenlang maken goede verhalenvertellers grote impact. Een sterk verhaal blijft beter hangen in ons brein. Leer hoe je deze vaardigheid kunt inzetten op de werkvloer.
Master jouw mindset


Master jouw mindset. Leer een groeigerichte manier van denken en leer jezelf begrijpen. Jouw mindset is verantwoordelijk van je succes. De combinatie van gedachten bepalen de kwaliteit van de acties die je gaat uitvoeren. In deze training nemen we jouw gedachten onder de loep, welke gedachtes helpen je en welke blokkeren? Hoe kun je ruimte maken voor nieuwe gedachtes die positieve actie uitlokken?
Visie ontwikkeling


Een belangrijk geheim van het behalen van je doelen is visualisatie: het voor je zien, het tastbaar maken van jouw droom. Wat drijft jou? Waar kom jij je bed voor uit 's ochtends? Wat draag jij bij? Kom stap voor stap bij deze antwoorden. Zodra je het helder voor je ziet kun je het gaan realiseren.
Effectief samenwerken


Samenwerken het klinkt zo makkelijk en abstract. Vergis je niet, het is een onmisbare skill voor de 21e eeuw. Kom erachter hoe jij het meest effectief samenwerkt. Welk type ben jij? En hoe werk jij het beste samen?
Stap uit je comfortzone


Wanneer je doet wat je altijd deed dan krijg je wat je altijd kreeg. Het slechte nieuws: om je doelen te bereiken en te kunnen groeien moet je uit comfort zone treden. Het goede nieuws: dit kun je leren! Het kan ontzettend oncomfortabel zijn om van de gebaande paden te wijken. Toch is het essentieel voor succes.
Nieuwsgierig leiderschap


Nieuwsgierigheid is een van de belangrijkste leiderschapskwaliteiten van de 21ste eeuw. Het ontvlamt de skills die we nodig hebben in een wereld die continue verandert, denk aan: creativiteit, inlevingsvermogen, oplossingsgerichtheid en flexibiliteit. Leidinggevenden en managers die de nieuwsgierige intelligentie (CQ) omarmen zijn in staat mee te veren, om te gaan met snelle verandering en hun team relevant te houden. Ze creëren een veilige werkomgeving waar sneller oplossingen gevonden worden.

programma's

Be a curious badass: master jouw mindset


Wanneer je doet wat je altijd deed dan krijg je wat je altijd kreeg. Wil jij uit je comfortzone stappen? Dan is dit traject voor jou! In dit traject nemen we jouw gedachten onder de loep. Welke gedachten helpen je en welke blokkeren? Jouw mindset is verantwoordelijk voor je succes. Onze mindset is de manier waarop we denken en hoe we omgaan met onze gedachten. Met de juiste mentaliteit neem je blokkades weg zodat jij je volle creatieve potentie kunt benutten. Dit traject is voor mensen die het anders willen doen, die open staan voor vernieuwing en complexe problemen willen oplossen. Doorbreek je vastgeroeste denkpatronen en leer jouw brein op een andere manier te kijken. Hoe pak jij problemen aan en hoe kom jij tot oplossingen? Je leert denken vanuit overvloed in plaats van schaarste en vanuit mogelijkheden in plaats van beren op de weg. Treed uit je comfortzone, challenge de status quo, experimenteer, leer omdenken en durf te falen.
The power of making people curious: maak impact met jouw verhaal


Hoe krijg je mensen mee met jouw verhaal en hoe maak je impact? Onze formule voor impact: wees nieuwsgierig en maak nieuwsgierig. Wij geloven dat impact maken een wisselwerking is tussen het kennen van je publiek en het triggeren van je doelgroep. Wees nieuwsgierig! Je kunt geen impact maken zonder je oprecht te verwonderen over de wereld om je heen, je klant of je collega’s. Leer luisteren, observeren en omarm de kunst van het vragen stellen.
Maak nieuwsgierig! Leer hoe je verwondering opwekt en mensen meekrijgt met jouw verhaal. Master de kracht van storytelling en het bedenken van een ludieke ideeën om mensen te overtuigen.
Nieuwsgierig leiderschap


Nieuwsgierigheid is een van de belangrijkste leiderschapskwaliteiten van de 21ste eeuw. Het ontvlamt de skills die we nodig hebben in een wereld die continue verandert, denk aan: creativiteit, inlevingsvermogen, oplossingsgerichtheid en flexibiliteit. Leidinggevenden en managers die de nieuwsgierige intelligentie (CQ) omarmen zijn in staat mee te veren, om te gaan met snelle verandering en hun team relevant te houden. Ze creëren een veilige werkomgeving waar sneller oplossingen gevonden worden.
Crack your code: nieuwsgierig naar jezelf


Wat zou jij doen als je nergens bang voor was? Als het woord onmogelijk niet bestond. Weten wie jij bent en wat jou drijft is essentieel om vooruit te komen. Wat is jouw missie en visie? Wat is jouw verhaal? Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit? Dit traject is voor mensen die naar binnen durven te kijken, dagelijkse routines willen doorbreken en willen werken vanuit een duidelijke persoonlijke visie. In deze trainingen leer je echt nieuwsgierig te zijn naar jezelf. Krijg inzicht in je gedrag, je superkrachten en je valkuilen door eigenzinnige werkvormen en doe-oefeningen. Kom erachter welk type jij bent en hoe jouw creativiteit geprikkeld wordt. Herontdek wie je bent en waar je voor staat. Wat zijn jouw doelen, dromen en prioriteiten? Ontdek hoe hoog jouw curiosity quotient (CQ) is. Geen hapklare antwoorden, oplossingen, trucjes of voorgekauwde adviezen maar tools en begeleiding om zelf de antwoorden te vinden. Aan het einde van dit traject weet je wat jou drijft en wat jouw persoonlijke why is. Je loopt weg met een verhaal en visie voor de komende tijd en tools om altijd nieuwsgierig te blijven naar jezelf zodat jij voluit durft te leven.
Word een CQ-master: bouw een nieuwsgierige werkcultuur


Durf jij vragen te stellen over waarom de dingen gaan zoals ze gaan? Kijk jij naar de toekomst? Ben jij voor meer kwetsbaarheid op de werkvloer? Wil jij een nieuwsgierig werkklimaat creëren met meer creativiteit, meer experiment, meer ondernemerschap, meer leren en meer vragen stellen? Word dan discover ambassadeur! Dit traject is bedoeld voor pioniers die actief willen bijdragen aan een nieuwsgierig werkklimaat waarin innovatie, ondernemerschap en creativiteit vanzelfsprekend zijn. Leer over nieuwsgierig leiderschap, over samenwerking, feminiene en masculiene waarden en werkgeluk. Na dit traject stel jij vragen over het dagelijks reilen en zeilen, weet jij een goede werksfeer neer te zetten, help jij anderen het beste uit zichzelf te halen en ontvlam jij nieuwsgierigheid bij anderen. Je bent een voorloper, pionier en ambassadeur.

compressed wearethecuriousworkshopnov19X
compressed wearethecuriousworkshopnov19X

wat anderen vinden:

Screen Shot 2019-12-16 at 12.00.42.png

“ Ik heb Anna en Eveline leren kennen als twee open minded, vlotte en goed samenwerkende trainers. De kracht is dat zij feilloos aanvoelen wat het doel is van de training, wat de essentie is van de kennis en vaardigheden die zij kunnen overbrengen aan de deelnemers en dit op een eigen en creatieve wijze kunnen uitdragen. Zowel met collega trainers, als de opdrachtgevers, als met de deelnemers weten zij een professionele, maar ook ontspannen band op te bouwen. Ik kijk daarom erg uit naar de volgende samenwerking. "

Plantage Muidergracht 22, Amsterdam

   +31-(0)630969561 

   +31-(0)658812524

  • Black Instagram Icon
  • Black Youtube Icoon
  • Black Facebook Icon